Ara

14.12.2021 tarihinde Mürüvet Bekir Elmaağaçlı Ortaokulu rehber öğretmeni Can Doğan'ın gözetiminde, 8.sınıf öğrencilerinin üst öğrenim kurumları hakkında bilgi alabilmeleri için A.S.O. Kolejine gezi düzenlendi. Gezide öğrencilere okulun fiziki ve sosyal imkanlarıyla birlikte meslekler hakkında ve iş imkanlarıyla ilgili bilgi verildi. Okulda bulunan atölyeler gezilerek, öğrencilere derslerde yapılan uygulamaları görme fırsatı sağlandı.

Ara

Yaşayan her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Engelli insanların sorunlarına sahip çıkmak, kalıcı çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil bütün toplumun sorumluluğundadır. Bu kapsamda öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık Cuma Günü okulumuzda etkinlikler düzenlenmiştir.

Kas

Okulumuzda Kızılay, AFAD, UMKE, İtfaiye ekiplerinin katılımıyla öğrencilere afet öncesinde alınması gereken tedbirler, afet sırasında ve afet sonrasında uyulması gereken kurallar uygulamalı bir şekilde gösterilmiştir. Okulumuz bünyesinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında AFAD ekibi tarafından binada mahsur kalan bir kazazedenin okulun üçüncü katından kurtarılma anı uygulamalı olarak gösterilmiştir.

Kas

Okulumuzda Kızılay, AFAD, UMKE, İtfaiye ekiplerinin katılımıyla öğrencilere afet öncesinde alınması gereken tedbirler, afet sırasında ve afet sonrasında uyulması gereken kurallar uygulamalı bir şekilde gösterilmiştir. Okulumuz bünyesinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edilmiştir.

Kas

Okulumuz öğrencileri Rehber Öğretmenimiz Can Doğan, Türkçe Öğretmenlerimiz Sultan Akkuş ve Kadiriye Koç rehberliğinde Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

Ekm

Okulumuzda 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencilerimize yönelik olarak "Cumhuriyetimizin Değeri" konulu şiir yarışması düzenlenecektir. Yarışmaya son başvuru tarihi 26 Ekim 2021'dir. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecektir.

Ekm

AB Kod Haftası, kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan bir taban girişimidir. Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair ufkumuzu genişletmemize ve yeni fikirlerle yenilikleri keşfetmemiz için becerilerimizi geliştirip kapasitemizi artırmamıza yardımcı olur. Bu çerçevede öğrencilerimize kodlamayı eğlenceli hale getirmek amacıyla #codeweek 2021 etkinliklerimizde code.org, google blockly vb araçları öğrencilerimizle birlikte kullandık.