Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümünü kutluyor; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

Okulumuz 5/D, 5/E, 7/B, 7/D sınıflarının katılımıyla Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştirdik.

Ekm

Peygamberimizin sünnetlerini içeren yaka kartları ile birlikte öğrencilerimize kandil simidi ikram edildi.

May

Sınıflar arası büyüteç ile balon patlatma yarışması düzenlenmiştir.

May

DON'T THROW AWAY RECYCLE eTWINNING PROJESİ ile GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ Okulumuz İngilizce öğretmeni  Aysel SAĞLAM'ın kurucusu olduğu 10 Türk,1 Litvanya ortaklı yaptığımız projemizin amacı, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini artırıp, sadece tüketim değil, geri dönüşüm ile yeni ürünler ortaya çıkarabilme becerisi geliştirebilmekti.Projenin sonucunda ,öğrencilerde tüketim ve israfı azaltıp,geri dönüşüm bilincini artırmayı hedefledik.Yaptığımız tüm işbirlikçi çalışmalar ile hedefimize ulaştık.Yeni projeleri heyecanla bekliyoruz.

Nis

Don't throw away, Recycle projemizde yaptığımız logo ve posterlerle hazırladığımız yap-boz ve oyunları keyifle oynamanız bizleri mutlu edecektir.

️Nature , Recycle!

There is no Planet B

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Tuba ERGÜL dersine girdiği yedinci sınıf öğrencilerimizden bir grup ile birlikte  "Kendini Koru" adlı eTwinning projesine başlamıştır. Bu projede altı okul birlikte çalışacaktır.

Hedeflerimiz:

Öğrencileri 21yy getirisi olan stresten kurtulmak amacıyla uyuşturucu vb zararlı alışkanlıklara yönelmesini önlemek,

Web-2 araçlarını kullanarak zararlı alışkanlıkların zararlarını öğreterek öğrecileri bu alışkanlıklardan korunmaya istekli hale getirmek,

Zararlı alışkanlıklar konusunda öğrencileri bilinçlendirmek,

Mrt

English Together projesi kapsamında Yenimahalle'deki yedi Ortaokulun İngilizce öğretmenlerine yönelik Plc eğitiminin ilki okulumuzda formatör İngilizce öğretmeni Zehra Yakan öncülüğünde gerçekleştirildi. Sınıf içerisinde öğrencilere yönelik yapılacak çalışmalar uygulamalı olarak öğretmenler tarafından uygulandı.Oldukça verimli bir çalışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz.

Mrt

04.03.2022 tarihinde Mürüvet Bekir Elmaağaçlı Ortaokulu rehber öğretmeni Can Doğan tarafından 6. Sınıf öğrencilerine yönelik Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında yer alan "Sağlıklı Yaşam Semineri" yapılmıştır. Bu seminerde "Sağlıklı Olmak", "Sağlıklı Beslenme", "Kişisel hijyen - Çevre temizliği", "Sağlıklı Uykunun Önemi" ve  "Teknolojinin Yanlış Kullanımının Sağlığa Etkisi" konularında bilgilendirme yapılmıştır.

Şbt

Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR Hocamız Başkent Öğretmen Atölyeleri kapsamında okulumuzu ziyaret ederek "Okul Kültürü"  konulu eğitim semineri verdiler. Bu nazik ziyeretlerinden ve aktardıkları bilgilerden ötürü sayın hocamıza teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda İngilizce Öğretmenimiz Aysel Sağlam tarafından ENGLISH TIME WITH WEB 2.0 TOOLS projesi yürütülmektedir. Projenin amacı çeşitli web 2.0 araçları kullanarak İngilizcedeki dört temel beceri olan; dinleme, konuşma, yazma ve okumanın geliştirilmesidir. Projede 13 okul işbirliği içerisinde çalışmaktadır. Proje ortaklarının ikisi Azerbaycan Cumhuriyetindendir. Projede Ocak ayında öğretmenler ve öğrenciler tanışma toplantısı düzenlenmiş. Logo, kelime bulutu çalışmaları yapılmıştır.

Ock

Ankara Vali Yardımcımız Dr. Ayhan ÖZKAN Başkent Öğretmen Atölyeleri kapsamında okulumuzu ziyaret ederek "Öğretmen Başarısında Duygusal Zekanın Önemi"  konulu eğitim semineri verdiler. Bu nazik ziyeretlerinden ve aktardıkları bilgilerden ötürü Sayın Vali Yardımcımıza teşekkür ederiz.

Ara

16.12.2021 tarihinde perşembe günü saat 13:00'da okul rehber öğretmeni Can Doğan tarafından velilerimize yönelik "Teknoloji bağımlılığı" ve "İhmal ve istismar" konularında seminer düzenlenmiştir

Ara

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali SARANÇ rehberliğinde öğrencilerimize satranç eğitimi verilmektedir. Dünyada en çok benimsenen ve zeka geliştiren oyunların başında olan satrancı öğrenmek odaklanma ve stratejik düşünmeniz üzerine katkılar sağlamaktadır. Satranç Eğitimi sayesinde öğrencilerimiz hem stratejik düşünme becerisi kazanıyor hem de arkadaşlarıyla birlikte daha keyifli vakit geçiriyor.