Kardeşlik Kprüsü Projesi

Kardeşlik köprüsü e-twinnig projemiz.

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ PROJESİ

Projemiz Hakkında:

Okulumuz Türkçe öğretmenlerinden Sultan AKGUŞ dersine girdiği bir grup beşinci sınıf öğrencimiz ile birlikte "Kardeşlik Köprüsü" adlı eTwinning projesine başlamıştır.  Bu ülkemizin farklı illerinden(Ağrı, Ankara, Gaziantep, Antalya, Erzurum, Adana, Isparta, Kayseri...) dokuz okul birlikte çalışacaktır.

PROJEMİZİN AMACI:

İlk olarak amacımız okullarımızda bulunan mülteci çocukların okullara ve topluma uyumunu sağlamak, arkadaş edinebilmelerini ve iletişimlerini geliştirmektir.

Ayrıca;

Öğrencilerin, günümüz dünyasında mülteciliğin gerçeklerini tanımasına yardım etmek.
            Öğrencilerin mültecilikle ilgili kişisel deneyimlerini karşılaştırmalarına yardım etmek.
            Öğrencilerin mülteci ve sığınmacıların sıklıkla karşılaştığı sorunları araştırmasına yardım etmek.
            Öğrencilere yeni gelen mültecilere yardım etme ve farkındalığı arttırmak için girişimde bulunma görevi vermek.

Öğrencilerin, mülteciler ve onların içinde bulundukları duruma karşı empati duygularını geliştirmek de amaçlarımızdadır.

Bu projeyle mülteci öğrencilerin okullarda akran zorbalığına maruz kalmalarını önlemek, onlara daha güvenli ve mutlu olabilecekleri bir okul ortamı sağlamak bütüncül bir yaklaşım sergileyerek, öğrenci, öğretmen idare ve veli işbirliği ile mülteci öğrencilerin kendilerini okula ait hissetmelerini sağlamak, motivasyonlarını arttırmak ve akademik başarılarını yükseltmek amaçlanmaktadır.

PROJE HEDEFLERİ

• Mülteci öğrencilerle diğer öğrenciler arasında köprü kurmalarını sağlamak ve mülteci öğrenciler için daha güvende ve mutlu bir okul ortamı sunmak,

• Toplumu mültecilerin konumu hakkında bilinçlendirmek,

• Farklı kültür ve geleneklere karşı  tolerans anlayışı geliştirmek,

• Bu konuyu çeşitli dersler aracılığı ile incelemek,

• Müzik: mutfak kültürü, gelenek vb. alanlarda ortak etkinlikler yapmak

• Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan mültecilerin, mültecilikten kaynaklı yaşadıkları ortak sorunları paylaşmak ve çözüm noktasında birbirlerine katkı sağlamak.

Yayın: 14.03.2021 - Güncelleme: 13.02.2024 10:17 - Görüntülenme: 274