T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Mürüvet-Bekir Elmaağaçlı Ortaokulu

Mürüvet-Bekir Elmaağaçlı Ortaokulu

Telefon
312 336 01 54
Belgegeçer
312 336 01 64
WEB
https://mbe.meb.k12.tr
Adres
Kaletepe Mah, 902. Sk. No40, Yenimahalle/Ankara
Vizyon
Yüzyılda çağın gereklerine uygun teknolojiyi programlara yansıtarak eğitim ve öğretimi gerçekleştirmek istiyoruz. Okullarda öğrenci, öğretmen ve çalışan diğer personelin kendilerini geliştirmelerini araştırmalarını ve yenilemelerini sağlayarak hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Öğrencilerin fiziksel, ruhsal, bilişsel dönemlerine uygun eğitim sağlanmasını istiyoruz. Ezbere dayalı değil, araştırma ve uygulamaya dayalı eğitim programlarının gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bilgisayar destekli, dil laboratuarlarına işlerlik kazandıran bir eğitim istiyoruz. Sosyal faaliyetlere ağırlık kazandıran bir eğitim sistemi istiyoruz. Derslere uygun atölyelerin ( müzik, resim, laboratuar, kütüphane ) oluşturulmasını istiyoruz. Öğrencilere sorumluluk verip, toplumun desteğini almak istiyoruz
Misyon
21. yüzyılda gençlerimizin ve yetişkinlerimizin eğitim ve öğretiminde kaliteyi yüksek tutmak ve gelişen dünya standartlarına uygun bireyler yetiştirmeyi gerçekleştirmek için varız. Öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin çağın gereklerine uygun olarak gelişmesini sağlayabilmek ve teknolojik gelişmelerden faydalanarak var olmalarını sağlamak için varız. İnsanlar arası ilişkilerin kurulmasında sevgi saygı ve barışçı ortamın gelişmesi için varız. Demokratik, laik, çağdaş bir eğitimi okul aracılığı ile gerçekleştirmek için varız. Kendimizi ve çevremizi tanıyıp onun gereklerine uygun bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak için varız.
Başarılar
Öğretmen :52
Öğrenci :498
Derslik :32
Toplantı Salonu :2
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :2
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1553
Revir:1
Öğretim Şekli :Tam gün Eğitim.
Saatler
Sabah Ders Başlama Saat:09:00 Ders Bitiş Saati:15:35
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Hastane Metrosu durağından 275 Nolu EGO Ringine binildiğinde TOKİ-2 Konutları durağında inilecek . Duraktan yürüme mesafesi ile okul 5 dakika uzaklıktadır. Hastane Metrosu çıkışından ticari taksi ile okulumuza gelindiğinde ise 10 TL lik bir yol ücreti vardır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
5000-8000
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Yenimahalle Kaymakamlığına 3 km uzaklıkta, Demetevler´e 1 km uzaklıkta, Serhat Mahallesine 2km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuz Ortaokul Bölümünde 495 öğrenci eğitim görmektedir.
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır